Burudvann: skjeggede bjørker, oversvømmelse og et streif av sol

Etter hvert ble det mulig å ane hvor solen var, og her kom dagens første solstreif over Burudvann.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

02 Nov 2012

Burudvann: «blekkspruthull» i isen

Av Odd Tore Saugerud

Det var fortsatt is på mesteparten av Burudvann, og mange steder i isen var det «blekkspruthull» av samme type som på bilde nr. 13033. Dette bildet er fra den heller mørke og litt dystre vika der bekken fra Øyervann renner ut. Der var det ingen spor etter nylig menneskelig aktivitet. Lokale metangassheiser?

02 Nov 2012

Demningen i Burudvann: Skiføret renner vekk

Av Odd Tore Saugerud

Høljregn og varmegrader tok effektivt knekken på snøen fra mandag. I Burudvann var vannstanden så høy at det var på grensen til å renne over forlengelsen av demningen mot vest.

22 Okt 2012

Corona-gruppen: en minnetavle

Av Odd Tore Saugerud |

I den bratte og nokså utilgjengelige østsia av Vittenbergkollen står denne minnetavlen. I «Vandringer i Maridalen» (1988) beskriver Helge Haakenstad bakgrunnen for den slik: «Her skjedde et av krigens dramaer 18. mars 1945 rett før freden kom hit til landet. De to motstandsmennene Arne Eikrem og Karl August Nerdrum ble overrumplet og drept av tyskerne her oppe. Agnes Larsen var også med, men hun ble overmannet og tatt til fange. De tilhørte Corona-gruppen og drev med radiosendinger her fra Hansakollen. Minnesmerket er en verdig markering av to gode nordmenn som ga sitt liv for vår fred og frihet.»