Magisk novembersøndag i Store Skillingen

Det samme "melancholske Landskab" som Bernhard Herre beskriver i sine beretninger om høstturer i Marka, fant vi denne første søndagen i november. Vannet hadde fått et tynt islag, til tross for mye regn og varmegrader flere dager i strekk.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

03 Nov 2012

Et andeliv

Av Eyvind Wang |

Ikke like idyllisk alle steder ved Semsvann. Noen har funnet det for godt å slenge uti en pol-kasse. Endene bryr seg kanskje hverken om den eller været.

02 Nov 2012

Vannbru over flomstor elv

Av Odd Tore Saugerud

Dette er den nedre delen av Spikerbrukfallet. Fallhøyde inklusive demningen er 25 meter. Vannledningene her leder trykkvann til turbinene i kraftstasjonen Spikerbrukfallet (fra 1914/15) et stykke nedenfor brua på Lommedalsveien. Brua kan sees øverst i bildet.

02 Nov 2012

Spikerbrukfallet: stor og gulfarget vannføring

Av Odd Tore Saugerud

Høljregn og varmegrader tok effektivt knekken på snøen fra mandag, og sørget for flom i Lomma. Her fra demningen syd i Glitredammen, hvor vannet var uvanlig gult denne dagen. Dette er en demning med lange tradisjoner, den første versjonen er fra 1624 og vannet ble da brukt til å drive en stangjernhammer. Derav stedsnavnet Hammerbakken i Løkenhavna og Spikerbrukfallet som navn på fossen.