Hallo i tåken

Etter en regnfull natt og tåkete morgen ble det strålende sol over Nordmarka i dag. Bare over vannene hang en og annen grå dott. Nå utpå ettermiddagen kom tåka krypende for fullt igjen, og en kuldegrad fikk det til å knase i gress og lyng, som her ved Trehørningen. Til høyre skimtes målepinnen for vannstand (den drukner vel snart).

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

23 Nov 2012

Bøsetra: en grasvokst voll mot syd

Av Odd Tore Saugerud

Den siste bygningen på Bøsetra, stuebygningen, ble revet i 1930. Ruinene etter bygningene er såpass utydelige at de ikke er merket på orienteringskart M 1:10 000, så vollen og en mengde rydningsrøyser er det man enkelt finner. Da vi kom tilbake hit etter en tur til Haukelisetra, var det helt ferske dyrespor i den bløte jorda på stien østfra. Størrelse som etter en stor hund (diameter 8-10 cm), runde, fire tær uten klør rundt en (delt?) tredepute, spor nesten på linje, samme mønster som rev, men med litt mer sideveis spredning. Kan det har vært en gaupe? Dårlig lys og mørk bunn gjorde at bildene jeg tok ikke gir noen brukbar dokumentasjon.

23 Nov 2012

Sollibråtan: driftsbygningen

Av Odd Tore Saugerud

Jan Martin Larsen beskriver at det i om lag 1930 ble satt opp et sommerfjøs på Sollibråtan, men at det allerede i 2001 for lengst var borte. Denne driftsbygningen, som ser ut til å inneholde to skjul og en utedo, står der likevel, selv om den ikke er nevnt. Her er det ingen synlig taklekkasje, så den kan nok holde seg oppreist noen år til.

23 Nov 2012

Sollibråtan: interiør i hytta

Av Odd Tore Saugerud

Hytta på bilde nr. 17928 ser ut til å inneholde kombinert stue og kjøkken og et soverom. Dette er fra kjøkkenkroken, egentlig ikke særlig hjemmekoselig. Men det som er verre, er at innertak og vegg bak dekketøyskapet har begynt å råtne. Takdekket er vekk der, og det er nå bare et tidsspørsmål før reisverket begynner å gi seg.