Markalåven

Vanligvis er Sørkedalen skole utgangspunkt for markaturen. For denne gjengen er Røa startpunkt, og Sørkedalen skole endepunkt. Underveis har kjentmann Trygve Christensen mangt å fortelle om stier og steder. Her et stopp ved Markalåven, mellom Bogstad gård og Strømsbråten. Låven ligger litt vest for veien som går langs den steinsatte muren. Skiltet som Oslo Skogvesen har slått opp på veggen, forteller: ”Markalåven er bygget som uteløe på Bogstad. Den er sannsynligvis oppført tidlig på 1800-tallet av Peder Anker. Konstruksjonen er uvanlig. Veggene er av bindingsverk på en laftet underbygning. Veggene er kledd med stående panel av utkantede bord. Taket er laftet valmtak.”

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

02 Des 2012

Isroser og tynn is på Skjærsjøen

Av Kjersti von Krogh

Første søndag i desember har vært skikkelig kald, i Maridalen var det -10 °C i morges, og det var uvant! Noen flere dager med slik kulde, så bekker, myrer og vann får lagt seg. Så kan det bare begynne å snø!

02 Des 2012

1. søndag i advent og gnistrende desemberkulde

Av Kjersti von Krogh

Vakkert og stille på Bjørnholt i morgentimene, og det var ikke mye varme i solen heller. Men nå er vinteren her, forhåpentligvis kommet for å bli!

02 Des 2012

Flott i midtrabatten mot Snøploghøgda

Av Line Mork

I dag var det bare å ta av seg hatten (eller lua) for de fine forholdene og scootersporet som var kjørt i ”midtrabatten” vestover fra Daltjuven. Det var ikke mange skiløpere ute i denne fine runden syd-øst for Gjerdingen, men smilene var desto bredere blant dem som fikk glede av herligheten.