Nessetra: en meget kald aften

Flatehogst gir bra utsikt, men også fritt leide for vinden. Her var det minst –15 °C og såpass frisk nordasno at den lette snøen føyket. Det tok ikke lang tid før fotografen nærmest bunnfrøs her, håper at bildet formidler noe av den isende kulden.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

04 Des 2012

Nessetra: et gammelt uthus

Av Odd Tore Saugerud

Det bakerste av husene på bilde nr. 18013 er et uthus, kanskje en stall. Solid tømret og med forholdsvis nytt bølgeblikktak har det tålt årene ganske bra.

04 Des 2012

Nessetra: åtte rimfrosne vinduer og ett mørkt hull

Av Odd Tore Saugerud

Det midterste av husene på bilde nr. 18013 er nok våningshuset. Her har råten herjet stygt med vindusrammene, og ett vindu har falt ut. Det mørke hullet med en hvit, flagrende gardin virket nokså deprimerende på meg, en slags begynnelsen på slutten. Innsyn gjennom hullet viste at her var det meget spartansk, men ingen skader på inventaret foreløpig.

04 Des 2012

Nessetra: flatehogst på gamle setervoller

Av Odd Tore Saugerud

Ved vårt første besøk på Nessetra i januar 1996 hadde skogen allerede invadert setervollene, men seterhusene var fortsatt godt synlige. Senere ble det så tett at det var vanskelig å få oversikt over bebyggelsen, se f.eks. bilde nr. 7195 fra 2007. Nå har flatehogsten åpnet vollene igjen, slik at det er mulig å se den gamle bebyggelsen samlet. Her er to gamle seterhus og en nyere brakke, alle nokså preget av tidens tann.