Høgbrennåsen: utsikt mot Bukollen og Vassfarfjella

Samme ståsted som bilde nr. 18018, men zoomet inn for litt mer detaljer. Profilen til fjellet foran Vassfarfjella, er ganske typisk Bukollens.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

06 Des 2012

Høgbrennåsen: fin utsikt mot nordvest

Av Odd Tore Saugerud

Høgbrennåsen er en av de få åsene hvor utsikten fortsatt ikke har vokst igjen med skog. Her er Tyrifjorden med Røyselandet midt i bildet. I horisonten fra høyre: sydvestenden av Krokskogen, så Vassfarfjella og deretter, i skygge, Norefjell, og til slutt Finnemarka. Egentlig en vinterutgave av bilde nr. 10749, men med litt mer vidvinkel og litt lavere ståsted.

04 Des 2012

Nessetra: farvel til setra for denne gang

Av Odd Tore Saugerud

Selv om det var spor etter flere biler som hadde snudd der veien slutter rett ved setra, var det ingen fotspor etter mennesker før fotografen kom. Her et siste blikk tilbake mot setra, med all den gamle bebyggelsen som var synlig. Legg merke til hvordan det nærmeste huset er forsøkt stabilisert med galvaniserte stålplater. Dette må ha virket bra, for slik var det også i 1996. På grunn av kulde og mørke ble det et kortvarig besøk denne gangen, men her er det grunn til å undersøke nærmere en sommerdag.

04 Des 2012

Nessetra: en meget kald aften

Av Odd Tore Saugerud

Flatehogst gir bra utsikt, men også fritt leide for vinden. Her var det minst –15 °C og såpass frisk nordasno at den lette snøen føyket. Det tok ikke lang tid før fotografen nærmest bunnfrøs her, håper at bildet formidler noe av den isende kulden.