Høgbrennåsen: utsikt under tåkeskyene mot Sylling

Tåkeskyer gir spennende lys og muligheter til å fotografere mot sola, spesielt om det er noen grener eller lignende å gjemme sola bak. Her er det utsikt mot et frossent Sylling delvis i skygge, -11 °C og vind fra nord som var sterk nok til å strekke vimpler. Øyene til høyre er Storøya, Midtøya og Kavringen, og åsen bak heter Altanåsen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

06 Des 2012

Høgbrennåsen: utsikt mot Bukollen og Vassfarfjella

Av Odd Tore Saugerud

Samme ståsted som bilde nr. 18018, men zoomet inn for litt mer detaljer. Profilen til fjellet foran Vassfarfjella, er ganske typisk Bukollens.

06 Des 2012

Høgbrennåsen: fin utsikt mot nordvest

Av Odd Tore Saugerud

Høgbrennåsen er en av de få åsene hvor utsikten fortsatt ikke har vokst igjen med skog. Her er Tyrifjorden med Røyselandet midt i bildet. I horisonten fra høyre: sydvestenden av Krokskogen, så Vassfarfjella og deretter, i skygge, Norefjell, og til slutt Finnemarka. Egentlig en vinterutgave av bilde nr. 10749, men med litt mer vidvinkel og litt lavere ståsted.

04 Des 2012

Nessetra: farvel til setra for denne gang

Av Odd Tore Saugerud

Selv om det var spor etter flere biler som hadde snudd der veien slutter rett ved setra, var det ingen fotspor etter mennesker før fotografen kom. Her et siste blikk tilbake mot setra, med all den gamle bebyggelsen som var synlig. Legg merke til hvordan det nærmeste huset er forsøkt stabilisert med galvaniserte stålplater. Dette må ha virket bra, for slik var det også i 1996. På grunn av kulde og mørke ble det et kortvarig besøk denne gangen, men her er det grunn til å undersøke nærmere en sommerdag.