Høgbrennåsen: sola vaker i tåkeskyene

Selv om tåkeskyene var nokså stabile i dag, varierte de både i høyde over fjorden og i vertikal tykkelse. Etter hvert som det gikk mot solnedgang, ble skyene tynnere, og den stadig lavere solen vaket i skytoppene og gjorde motlysfotografering til rent sjansespill.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

06 Des 2012

Høgbrennåsen: utsikt under tåkeskyene mot Sylling

Av Odd Tore Saugerud

Tåkeskyer gir spennende lys og muligheter til å fotografere mot sola, spesielt om det er noen grener eller lignende å gjemme sola bak. Her er det utsikt mot et frossent Sylling delvis i skygge, -11 °C og vind fra nord som var sterk nok til å strekke vimpler. Øyene til høyre er Storøya, Midtøya og Kavringen, og åsen bak heter Altanåsen.

06 Des 2012

Høgbrennåsen: utsikt mot Bukollen og Vassfarfjella

Av Odd Tore Saugerud

Samme ståsted som bilde nr. 18018, men zoomet inn for litt mer detaljer. Profilen til fjellet foran Vassfarfjella, er ganske typisk Bukollens.

06 Des 2012

Høgbrennåsen: fin utsikt mot nordvest

Av Odd Tore Saugerud

Høgbrennåsen er en av de få åsene hvor utsikten fortsatt ikke har vokst igjen med skog. Her er Tyrifjorden med Røyselandet midt i bildet. I horisonten fra høyre: sydvestenden av Krokskogen, så Vassfarfjella og deretter, i skygge, Norefjell, og til slutt Finnemarka. Egentlig en vinterutgave av bilde nr. 10749, men med litt mer vidvinkel og litt lavere ståsted.