Øverst i Villmannsdalen

Julestemning i løypa mellom Langtjern og Oppkuvvann som her øverst i Villmannsdalen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

10 Des 2012

Rumpemyra: «Her bor Hans Haugland»

Av Odd Tore Saugerud

Skiltet til venstre var der også i 1997, kanskje grønt av elde allerede da. Blåbærpelleren til høyre på hylla er også kledelig grønn, og av en modell som var moderne før typen modifisert hermetikkboks tok over før krigen. Hans er/må ha vært en stor lykkesamler, for over inngangsdøra henger det ikke mindre enn fem hestesko, alle riktig montert.

10 Des 2012

Rumpemyra: i dag var det -10 °C

Av Odd Tore Saugerud

Skikkelig termometer på hytteveggen hører med også på hytta på bilde nr. 18043. Rim på termometer og vegg bekrefter at det var en kald og litt fuktig dag. Samme termometer er også synlig på bildet fra 1997. Bildet viser også hvordan fargen på endeflatene har blitt forandret gjennom årene, fra rødt til blått, og nå hvitt.

10 Des 2012

Rumpemyra: en av de gamle hyttene i 2012

Av Odd Tore Saugerud

Nord i Bærumsmarka ble det i en periode rundt 1910 bygget mange nye hytter. Hyttene var av forskjellig kvalitet og størrelse, de enkleste var utleiehytter. Denne hytta tilhører de mindre av størrelse og de mer solide av kvalitet, og ligger mellom dagens løype og Rumpemyra ved nordvestenden av myra. I dag er den ikke synlig fra løypa, men som bilde nr. 18044 viser, var situasjonen en annen i 1997.