Rumpemyras nordende, Dritarkleiva

Den gamle løypa Burudvann - Venssåseter gikk over Rumpemyra og fortsattte opp kleiva i nordenden av myra, se bilde nr. 18042. Kleiva ble kalt Dritarkleiva, og var, som dette bildet viser, heller trang og steinete, og med vannsig som fryser sent ut mot myra. Erik Unneberg husker dette som en løype som krevde mye snø, og jeg husker heller ikke at den var attraktiv. Dritarkleiva er ikke et smigrende navn, men en pensjonert skogsjef som jeg kjenner, mente at dette kom av at her hadde det vært en (vinter-)tømmervei, og at hestene hadde hatt en tendens til å gjøre fra seg der. Det er spor av planering og murverk i stinettet lenger syd, så denne forklaringen er ikke urimelig.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

11 Des 2012

Ikke ri i skiløypa!

Av Tom Stensaker

Ikke ri i skiløypa! Hilsen Skiforeningen. Fra bommen ved Nedre Lyse står dette skiltet i håp om at ikke flere hester rir og ødelegger skisporet opp til Lysedammen. Gjentatte ganger har de ødelagt løypa, men nå håper vi at de leser dette skiltet og tar hensyn.

11 Des 2012

Lushaugen i sikte!

Av Trond Øverlier

Flott vintervær med Lushaugen som mål i bakgrunnen! Det er kjølig, men sola varmer litt. På det varmeste var det -5,5 grader i dag.

10 Des 2012

Myra ved Storflåtan Dam

Av Tom Stensaker

Utrolig bra i terrenget på vei til Spålsveien, kjørt med stor maskin mellom Skottaveien og Spålsveien og overaskende bra.