Velkommen til Kleivstua!

Inngangsporten til Kleivstua og «grenda» av konferansestuer rundt den er innbydende. Denne kvelden var det imidlertid stille der, men brukbar trafikk av skiløpere til lysløypa, både trenende og folk som bare ville ta seg en kveldstur i det fine været. Bildet er tatt fra parkeringsplassen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

19 Mar 2005

Utsikt fra startrampen for hangglidere 2005

Av Odd Tore Saugerud

Dette bildet er tatt fra samme sted som bilde nr. 18746, men nesten åtte år tidligere. Bortsett fra forskjellig brennvidde og vinkling ser kanskje bildene nokså like ut, men det er minst to vesentlige forskjeller: Sundvolden Hotel har blitt kraftig utbygget, og, kanskje enda viktigere for ringerikinger, dampen fra Follum Farbrikker, som er godt synlig mellom Norderhov kirke og Steinssletta på dette bildet, har forsvunnet. Follum var den største bedriften på Ringerike, og var et landemerke sett fra Krokskogen, synlig fra Lamannshaugen i nord til Krokskogens vestligste punkt i syd.

20 Feb 2013

Utsikt fra startrampen for hangglidere 2013

Av Odd Tore Saugerud

Den gamle startrampen for hangglidere på oversiden av veien er i forfall, men gir fortsatt den beste utsikten over Ringerike. Her har lysene i bygda blitt tent og de første stjernene blitt synlige, mens det fortsatt er rester av aftenrødmen mot sydvest. Bilde nr. 18747 viser samme utsikt slik den var for åtte år siden.

20 Feb 2013

Dagens siste take-off fra Kronprinsens utsikt

Av Odd Tore Saugerud

Det var stor aktivitet med paraglidere denne dagen, men lite vind og termikk sørget for at det bare ble glideflukt nedover. Her er dagens to ivrigste, to jenter som tok to ekstraturer mot aftenrøden etter at alle de andre hadde gitt seg. Det var såpass skumt at selv med ISO 800 ble avgangen bevegelsesuskarp.