Smilende snø

Konferansehotellet Kleivstua har blitt innbydende med sine forholdsvis små røde stuer. Her demonstrerer snøen fra taket på en av disse at snø kan tåle ganske stor strekklast, bare den får rett temperatur og god nok tid til å sige. At den samtidig smiler, er ikke så vanlig.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

20 Feb 2013

Velkommen til Kleivstua!

Av Odd Tore Saugerud

Inngangsporten til Kleivstua og «grenda» av konferansestuer rundt den er innbydende. Denne kvelden var det imidlertid stille der, men brukbar trafikk av skiløpere til lysløypa, både trenende og folk som bare ville ta seg en kveldstur i det fine været. Bildet er tatt fra parkeringsplassen.

19 Mar 2005

Utsikt fra startrampen for hangglidere 2005

Av Odd Tore Saugerud

Dette bildet er tatt fra samme sted som bilde nr. 18746, men nesten åtte år tidligere. Bortsett fra forskjellig brennvidde og vinkling ser kanskje bildene nokså like ut, men det er minst to vesentlige forskjeller: Sundvolden Hotel har blitt kraftig utbygget, og, kanskje enda viktigere for ringerikinger, dampen fra Follum Farbrikker, som er godt synlig mellom Norderhov kirke og Steinssletta på dette bildet, har forsvunnet. Follum var den største bedriften på Ringerike, og var et landemerke sett fra Krokskogen, synlig fra Lamannshaugen i nord til Krokskogens vestligste punkt i syd.

20 Feb 2013

Utsikt fra startrampen for hangglidere 2013

Av Odd Tore Saugerud

Den gamle startrampen for hangglidere på oversiden av veien er i forfall, men gir fortsatt den beste utsikten over Ringerike. Her har lysene i bygda blitt tent og de første stjernene blitt synlige, mens det fortsatt er rester av aftenrødmen mot sydvest. Bilde nr. 18747 viser samme utsikt slik den var for åtte år siden.