Ensomt over vannet

Det var helt supre forhold over Store Sandungen i ettermiddag, men fotografen var den eneste som gikk over vannet da dette bildet ble tatt.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

22 Feb 2013

Løypekryss i bakken

Av Erik Unneberg

Rett sørvest for Asdøltjern finner vi dette skiltet, som viser at vi her befinner oss i et løypekryss. Bildet er tatt oppover bakken opp fra vannet. Her er det ganske bratt, så det er ikke satt spor med preppemaskinen. Det gjør utforkjøringen motsatt vei enklere. På tvers av denne løypen viser skiltet vei mot Haukelia. Dette er en løype som ikke prepareres, og den er foreløpig ikke gått opp denne vinteren.

22 Feb 2013

Ut på Asdøltjern

Av Erik Unneberg

Etter utforkjøringen ned mot den sørvestre delen av Asdøltjern, bar det ut i manuelt oppgått spor på vannet. Vel over på den andre siden kom jeg inn på løypen som førte meg mot Store Sandungen.

22 Feb 2013

Den egentlige Franskleiv

Av Ivar Gilså

Ofte omtales parkeringsplassen ved Vestmarksetra som «Franskleiv». Men den egentlige kleiven, altså veien i bakken, er første del av løypen fra Vestmarksetra og videre ned til Stokker og Billingstad. Navnet kommer trolig fra Knud Fransen, som levde på midten av 1600-tallet og var den siste eier av Nesøygodset. Trærne lengst unna fotografen står i løypekrysset ved bommen i Vestmarkveien, så det er ikke snakk om stor avstand opp til stedet som ofte omtales som Franskleiv blant turfolket.