Skare-eldorado

Vårskiløping er for de spesielle, men for å sitere fra Nordmarksboka av Knut A. Nilsen: "Egentlig skulle man jo bedrevet et mer vårlig friluftsliv akkurat nå. Vist seg mer takknemlig for at det igjen gikk mot grønne tider og tatt en kveldstur på Bygdøy eller slentret gjennom Frognerparken. Så er det noen av oss som er laget sånn at vi må til skogs også på denne tiden, opp til snøen og den kjøligere luften. Som man i et halvt år ikke har hatt nok av begge deler. Hvorfor? Vet ikke. Å jo, jeg vet det nok: For å handta avskjed med en vinters gleder langs myke spor, milevide streif nordigjennom åsene på grønnswix-føre. Også puste inn, for hvert eneste åndedrag, denne rare lukten av ny årstid som trenger seg på, barnåler på grov snø, brunt bekkevann fra en myr som bråner, veigrus som tørker i linn sønnabris, solvarm kvae på lunneplassene."

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

27 Apr 2013

Soltur i Vestmarka

Av Erik Unneberg |

Det var nydelig vårvær i Vestmarka i dag, og det var flott å kunne skøyte seg av gårde i traseer med god glid. I dag ble det en tur rundt Svartvann fra Skoglund, men med avstikkere til Risfjellet, Grønland og sydover fra Mikkelsbonn. Bildet er tatt en halv kilometer syd for Mikkelsbonn.

27 Apr 2013

Fin såle ved Langåsen

Av Erik Unneberg |

Det var en del ivrige vårskiløpere å se i Vestmarka i dag. De fleste gikk nok Skoglund - Svartvann - Mikkelsbonn, men det var også npen som tok seg opp bakkene fra Svartvann til Langåsen, for så å fortsette Grønlandsveien til Grønland. Her var det fint å gå, for sålen i løypetraseen har til nå holdt stand mot vårværet.

27 Apr 2013

Midt i Oslo

Av Nina Didriksen

Ved Nedre Blanksjø befinner vi oss midt i Oslo, skal en tro målinger fra Statens kartverk. Her er det rasteplass med godkjent ildsted, og rødmerket skiløype går over vannet. Skiltet som markerer det geografiske midtpunktet, står noen meter utenfor høyre bildekant.