Mot Vesleflåtan og Oppkuven

Fra de åpne rabbene på Bleiksjøflaka er det god utsikt, her mot Veslefåtan og Oppkuven mot sør.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

27 Apr 2013

Klar for skaretur fra Jonsetangen

Av Torgeir Stenstad |

Klokken er ennå ikke åtte om morgenen, men vår-skiløpere vet å utnytte skareføre: Isen på Øyangen er ennå sikker, bare man unngår elveos.

27 Apr 2013

Skare-eldorado

Av Torgeir Stenstad |

Vårskiløping er for de spesielle, men for å sitere fra Nordmarksboka av Knut A. Nilsen: "Egentlig skulle man jo bedrevet et mer vårlig friluftsliv akkurat nå. Vist seg mer takknemlig for at det igjen gikk mot grønne tider og tatt en kveldstur på Bygdøy eller slentret gjennom Frognerparken. Så er det noen av oss som er laget sånn at vi må til skogs også på denne tiden, opp til snøen og den kjøligere luften. Som man i et halvt år ikke har hatt nok av begge deler. Hvorfor? Vet ikke. Å jo, jeg vet det nok: For å handta avskjed med en vinters gleder langs myke spor, milevide streif nordigjennom åsene på grønnswix-føre. Også puste inn, for hvert eneste åndedrag, denne rare lukten av ny årstid som trenger seg på, barnåler på grov snø, brunt bekkevann fra en myr som bråner, veigrus som tørker i linn sønnabris, solvarm kvae på lunneplassene."

27 Apr 2013

Soltur i Vestmarka

Av Erik Unneberg |

Det var nydelig vårvær i Vestmarka i dag, og det var flott å kunne skøyte seg av gårde i traseer med god glid. I dag ble det en tur rundt Svartvann fra Skoglund, men med avstikkere til Risfjellet, Grønland og sydover fra Mikkelsbonn. Bildet er tatt en halv kilometer syd for Mikkelsbonn.