Fenomenal utsikt

Fra Skaugumsåsen er det kjempefin utsikt, spesielt mot bebyggelsen nær den indre delen av Oslofjorden. Dette bildet er tatt nordøstover fra fra toppen, og i teleobjektivets bildeutsnitt kan vi dra kjensel på flere steder. Helt i bakgrunnen skimter vi Tryvannstårnet oppe på åsen, og deler av hovedstaden er også godt synlig på bildet. Midt i bildet har vi Kalvøya, der broen til Kadettangen og Sandvika går fra den venstre siden av øya. Bak Kalvøya har vi Høvikodden, der kunstsenteret og Veritas lett kan identifiseres. Mange båter ligger til havn i Solvik, ved Lakseberget ved E18 (til venstre i bildet) og ved Slependen (nærmest kameraet), til venstre (nord) for Nesøya. Fornebulandet er også me på bildet, i alle fall er litt av dette området kommet med tilhøyre, rett bak Veritas.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

19 Mai 2013

God oversikt

Av Erik Unneberg

Ingen tvil om at furutreet i bergveggen på Skaugumsåsen hadde god oversikt over Oslo, Bærum og Asker i dag.

19 Mai 2013

Før klipping

Av Erik Unneberg |

Like ved Semsvannet bor det geiter med ull. Denne lå rolig i gresset før det var klart for klipping, noe som sikkert var godt å få gjennomført denne varme pinsedagen.

19 Mai 2013

Sem Gjestegård

Av Erik Unneberg

Ved utfartsparkeringen ved Semsvannet ligger Sem Gjestegård, for anledningen i vakkert forsommervær. Tidligere var det landbruksskole her, men stedet drives i dag som kurs- og konferansesenter.