Hvalstad stasjon

Hvis man tar toget til Hvalstad, har man et fint utgangspunkt for turer i Vestmarka. Det går sykkelruter til Nesbru og Holmen, men for mange er nok det beste alternativet å ta sykkelrute 616 til Jansløkka skole, hvorfra man kan sykle videre til for eksempel Semsvannet. Om vinteren prepareres det skiløyper fra Hvalstad til både Semsvannet og Billingstad. Disse starter rett nok ikke ved selve togstasjonen, men fra henholdsvis Solstad terrasse og Hvalstad skole like ved. Bildet er tatt fra toppen av Skaugumsåsen, som ligger en drøy kilometer unna (luftlinje).

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

19 Mai 2013

Fenomenal utsikt

Av Erik Unneberg

Fra Skaugumsåsen er det kjempefin utsikt, spesielt mot bebyggelsen nær den indre delen av Oslofjorden. Dette bildet er tatt nordøstover fra fra toppen, og i teleobjektivets bildeutsnitt kan vi dra kjensel på flere steder. Helt i bakgrunnen skimter vi Tryvannstårnet oppe på åsen, og deler av hovedstaden er også godt synlig på bildet. Midt i bildet har vi Kalvøya, der broen til Kadettangen og Sandvika går fra den venstre siden av øya. Bak Kalvøya har vi Høvikodden, der kunstsenteret og Veritas lett kan identifiseres. Mange båter ligger til havn i Solvik, ved Lakseberget ved E18 (til venstre i bildet) og ved Slependen (nærmest kameraet), til venstre (nord) for Nesøya. Fornebulandet er også me på bildet, i alle fall er litt av dette området kommet med tilhøyre, rett bak Veritas.

19 Mai 2013

God oversikt

Av Erik Unneberg

Ingen tvil om at furutreet i bergveggen på Skaugumsåsen hadde god oversikt over Oslo, Bærum og Asker i dag.

19 Mai 2013

Før klipping

Av Erik Unneberg |

Like ved Semsvannet bor det geiter med ull. Denne lå rolig i gresset før det var klart for klipping, noe som sikkert var godt å få gjennomført denne varme pinsedagen.