Vårvakkert ved Semsvannet

På engene langs Semsvannet er det for alvor blitt fart i veksten. Nå er det den gule blomsten vårkål som dominerer innimellom alt det grønne.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

19 Mai 2013

På utkikk

Av Erik Unneberg |

Det er høy fuglefaktor ved Semsvannet nå. Hvis man er ute etter stillhet, er definitivt denne delen av Vestmarka ikke stedet. Likevel, fugglekvitter trives vel de fleste med. Denne linerlen lot seg etter noe strev avfotografere ved nordøstsiden av vannet, der den holdt utkikk. Om det var etter mat, make eller farer, skal være usagt.

19 Mai 2013

Hvalstad stasjon

Av Erik Unneberg

Hvis man tar toget til Hvalstad, har man et fint utgangspunkt for turer i Vestmarka. Det går sykkelruter til Nesbru og Holmen, men for mange er nok det beste alternativet å ta sykkelrute 616 til Jansløkka skole, hvorfra man kan sykle videre til for eksempel Semsvannet. Om vinteren prepareres det skiløyper fra Hvalstad til både Semsvannet og Billingstad. Disse starter rett nok ikke ved selve togstasjonen, men fra henholdsvis Solstad terrasse og Hvalstad skole like ved. Bildet er tatt fra toppen av Skaugumsåsen, som ligger en drøy kilometer unna (luftlinje).

19 Mai 2013

Fenomenal utsikt

Av Erik Unneberg

Fra Skaugumsåsen er det kjempefin utsikt, spesielt mot bebyggelsen nær den indre delen av Oslofjorden. Dette bildet er tatt nordøstover fra fra toppen, og i teleobjektivets bildeutsnitt kan vi dra kjensel på flere steder. Helt i bakgrunnen skimter vi Tryvannstårnet oppe på åsen, og deler av hovedstaden er også godt synlig på bildet. Midt i bildet har vi Kalvøya, der broen til Kadettangen og Sandvika går fra den venstre siden av øya. Bak Kalvøya har vi Høvikodden, der kunstsenteret og Veritas lett kan identifiseres. Mange båter ligger til havn i Solvik, ved Lakseberget ved E18 (til venstre i bildet) og ved Slependen (nærmest kameraet), til venstre (nord) for Nesøya. Fornebulandet er også me på bildet, i alle fall er litt av dette området kommet med tilhøyre, rett bak Veritas.