Irrgrønt og vårlig

Nyutsprungne løvtrær lyser opp mot den mørke granskogen i Maridalsalpene. Bildet er tatt fra lia mellom Skar og Fagervann, på en litt kronglete tur-o-tur der jeg nøt vårluft og -duft og sykkeltur gjennom den fagre Maridal.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

19 Mai 2013

Vårvakkert ved Semsvannet

Av Erik Unneberg

På engene langs Semsvannet er det for alvor blitt fart i veksten. Nå er det den gule blomsten vårkål som dominerer innimellom alt det grønne.

19 Mai 2013

På utkikk

Av Erik Unneberg |

Det er høy fuglefaktor ved Semsvannet nå. Hvis man er ute etter stillhet, er definitivt denne delen av Vestmarka ikke stedet. Likevel, fugglekvitter trives vel de fleste med. Denne linerlen lot seg etter noe strev avfotografere ved nordøstsiden av vannet, der den holdt utkikk. Om det var etter mat, make eller farer, skal være usagt.

19 Mai 2013

Hvalstad stasjon

Av Erik Unneberg

Hvis man tar toget til Hvalstad, har man et fint utgangspunkt for turer i Vestmarka. Det går sykkelruter til Nesbru og Holmen, men for mange er nok det beste alternativet å ta sykkelrute 616 til Jansløkka skole, hvorfra man kan sykle videre til for eksempel Semsvannet. Om vinteren prepareres det skiløyper fra Hvalstad til både Semsvannet og Billingstad. Disse starter rett nok ikke ved selve togstasjonen, men fra henholdsvis Solstad terrasse og Hvalstad skole like ved. Bildet er tatt fra toppen av Skaugumsåsen, som ligger en drøy kilometer unna (luftlinje).