Strandnellik med karrige kår

Strandnellik er vel ikke akkurat en vanlig art i Markadatabasen, men så er Østnestangen da også definert i Kjentmannshåndboken som «Helt Syd» i Marka. Denne enslige planten hadde funnet seg en liten sprekk i svaberget som vokseplass. Slik nøysomhet belønnes med mindre størrelse enn de tuedannende artsfrendene i nabolaget, men blomstene var like fine.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

25 Mai 2013

Ærfugl, hunn, med unger

Av Odd Tore Saugerud |

Østnestangen byr ikke bare på utsikt og natur, men også muligheter til å studere fuglelivet om man er tålmodig. Denne dagen var det bra med ærfugl, her en hunn med to meget foretaksomme dununger.

25 Mai 2013

Utsikt fra den østlige kyststien

Av Odd Tore Saugerud

Den østligste kyststien langs ryggen av Østnestangen mot spissen er den mest kuperte. Den gir også den fineste utsikten, som denne mot Tofte, Oslofjorden og landet på motsatt side ved Son.

25 Mai 2013

Taupassasjen er overvunnet!

Av Odd Tore Saugerud

I Kjentmannshåndboken er ruten til spissen av Østnestangen langs kyststien beskrevet som vanskelig og tøff. Atie med én hofteprotese og et utslitt kne kunne være egnet til å bedømme dette. Her er hun vel oppe taupassasjen mot ryggen av Østnestangen. Konklusjon: Ruten er grei i tørt vær, men vanskeligere tilbake fra tangespissen enn til denne. Blåmerkingen mot tauet ovenfra er mangelfull.