Tålmodig fisker på odden

Holmetjern (413 moh.) ligger på grensen mellom Oslo og Nittedal, øst for Glotjernskollen. Dette er et kjent og kjært vann som passeres på ski. Vakkert er det om sommeren også, og jeg håper den ensomme fiskeren på odden fikk napp etter hvert.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

26 Mai 2013

Å se det store i det små

Av Kjersti von Krogh |

"Sureblad" kalte vi som barn trekløverbladene på denne planten, som egentlig heter gjøkesyre. De hvite blomstene med fem kronblad og gule støvbærere er små kunstverk med sine tydelig markerte lilla nervetråder i kronbladene. Det er bare om våren blomsten er åpen, sommer og høst er den lukket. Bildet er tatt i Tømtemarka.

26 Mai 2013

Demmer ikke mer

Av Kjersti von Krogh

Store Svarttjern (367 moh.) ligger mellom Holmevann og Langdalsvann. Elven ble regulert for fløting rundt 1917. Sagen lå ved plassen Fredrikstad og ble nedlagt i 1934. Denne flotte steindammen ble bygget til fløtingen, men står nå åpen.

26 Mai 2013

Utsikt fra Guribrenna

Av Torgeir Stenstad |

Vi er ved en skogsbilvei nordvest for Sandungen opp mot Guribrenna. Dette er en blindvei, og ingen synes å finne det umaken verdt å tråkke opp alle høydemetrene. Mot sør er det imidlertid flott utsikt mot Sandungen og massivet ved Kikuttoppen og Sandungskollen.