Dødens skyggedal med vannpytten

Nordvest for Gaupefjell skjærer en vill og dyp kløft seg nedover i vestlig retning. Den delen som er nedenfor stien mellom Totjernet og Fjell, er kjent som Dødens skyggedal. Ved denne vannpytten er den på sitt trangeste, og med de høyeste stupene på begge sider. Inntrykket hadde nok blitt et annet og mer passende til navnet en sen høstdag.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

26 Mai 2013

Forsommer på Finnerud

Av Tom Stensaker

Finnerud ønsker velkommen med nytt bryggerhus med bakerovn, og her skal Rita og to venninner bake de lekreste bakervarer til oss markatravere.

25 Mai 2013

På blåsti vest for Greveveien

Av Line Mork

Fra toppen av Greveveien, vest for Varingskollen, går en fint opparbeidet og blåmerket sti. Den passerer blant annet Daviddalsputten, som vi ser på bildet (fra sør). Stien er fin å gå enten man er på dagstur eller er på vei mot for eksempel Tømtehyttene eller Sellanrå for å overnatte.

26 Mai 2013

Tålmodig fisker på odden

Av Kjersti von Krogh |

Holmetjern (413 moh.) ligger på grensen mellom Oslo og Nittedal, øst for Glotjernskollen. Dette er et kjent og kjært vann som passeres på ski. Vakkert er det om sommeren også, og jeg håper den ensomme fiskeren på odden fikk napp etter hvert.