Dødens skyggedal: elgens siste utsikt

Dette er den siste utsikten som elgen fra syd ville fått om den våget seg for langt ut på kanten av sydstupet i Dødens skyggedal. Det er lite sannsynlig at den hadde gjort det i dagslys og så fint vær som dagens, men i mørke og tåke og/eller med overhengende snøskavl kunne det lett gått galt. Stupet er høyt nok til å brekke ben eller nakke, og det skal ha blitt funnet kadavre av døde dyr nede i kløften.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

26 Mai 2013

Dødens skyggedal med vannpytten

Av Odd Tore Saugerud |

Nordvest for Gaupefjell skjærer en vill og dyp kløft seg nedover i vestlig retning. Den delen som er nedenfor stien mellom Totjernet og Fjell, er kjent som Dødens skyggedal. Ved denne vannpytten er den på sitt trangeste, og med de høyeste stupene på begge sider. Inntrykket hadde nok blitt et annet og mer passende til navnet en sen høstdag.

26 Mai 2013

Forsommer på Finnerud

Av Tom Stensaker

Finnerud ønsker velkommen med nytt bryggerhus med bakerovn, og her skal Rita og to venninner bake de lekreste bakervarer til oss markatravere.

25 Mai 2013

På blåsti vest for Greveveien

Av Line Mork

Fra toppen av Greveveien, vest for Varingskollen, går en fint opparbeidet og blåmerket sti. Den passerer blant annet Daviddalsputten, som vi ser på bildet (fra sør). Stien er fin å gå enten man er på dagstur eller er på vei mot for eksempel Tømtehyttene eller Sellanrå for å overnatte.