Gaupefjell: toppartiet

På toppen av Gaupefjell så vi ingen gaupe, og utsikten var også heller begrenset. Men tårnet var høyt, solen var varm og himmelen blå, så da får dette bildet fortelle om hva man kan vente seg etter en tur opp hit.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

26 Mai 2013

Dødens skyggedal: fortsettelsen mot Gaupefjell

Av Odd Tore Saugerud

Selv om kløfta flater seg ut der stien passerer, fortsetter stuprekken på nordsiden av kløfta videre i retning Gaupefjell på oversiden av stien. Her er bunnen mer storsteinet og vegetasjonen tettere, så tett at det er omtrent umulig å oppdage Atie som skulle være en slags målestokk for stuphøyden.

26 Mai 2013

Dødens skyggedal: elgens siste utsikt

Av Odd Tore Saugerud

Dette er den siste utsikten som elgen fra syd ville fått om den våget seg for langt ut på kanten av sydstupet i Dødens skyggedal. Det er lite sannsynlig at den hadde gjort det i dagslys og så fint vær som dagens, men i mørke og tåke og/eller med overhengende snøskavl kunne det lett gått galt. Stupet er høyt nok til å brekke ben eller nakke, og det skal ha blitt funnet kadavre av døde dyr nede i kløften.

26 Mai 2013

Dødens skyggedal med vannpytten

Av Odd Tore Saugerud |

Nordvest for Gaupefjell skjærer en vill og dyp kløft seg nedover i vestlig retning. Den delen som er nedenfor stien mellom Totjernet og Fjell, er kjent som Dødens skyggedal. Ved denne vannpytten er den på sitt trangeste, og med de høyeste stupene på begge sider. Inntrykket hadde nok blitt et annet og mer passende til navnet en sen høstdag.