Ingen frosne ved Frøshaug

Med behagelige 17 grader i skyggen holdt de ullkledde fint varmen her ved Frøshaug.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

07 Jun 2013

Nautsundkollen: et urskogaktig topparti

Av Odd Tore Saugerud

Fra Nautsundkollen kunne det vært fin utsikt over Spålen, men selve toppartiet er tilvokst og ispedd tørre trær og vindfall som gir det et visst urskogpreg. Mot øst, mot stupene ned mot Spålen, er det mer åpne felter som gir bra utsikt mot øst.

07 Jun 2013

Nautsundkollen: interiør i Janhula

Av Odd Tore Saugerud |

Dette er interiøret i Janhula, spartansk og meget trangt. Selv om det gjerne var bygget på litt ekstra rom av trestammer, er det vanskelig å forstå at noen kan ha skjult seg her i syv år og holdt ut vinterstid. Siden vi var her sist i 2009, har hula muligens blitt brukt, siden kokekarene har blitt flyttet på og det har vært gjort opp varme utenfor hula, se bilde nr. 19611.

07 Jun 2013

Nautsundkollen: Janhula

Av Odd Tore Saugerud |

Vest for blåstien, om lag 170 meter syd for Nautsundkollen, ligger det noen store steinblokker. Under disse er det et hulrom. Kjentmannshåndboka 2008-10 forteller at dette var vinterhula til Fleske-Lars, hvis egentlige navn var Jan. Sommerhula lå i steinrøysa langs Langtjernbekken om lag to kilometer lenger syd. Her undersøker Atie hula, og fungerer samtidig som målestokk. For interiør, se bilde nr. 19612. Kjentmannspost 1990-92 og 2008-10.