Utgangspunkt for topptur i Østmarka

Setertjernstua ligger mellom Ramstadsjøen og Losby og eies av Stiftelsen Setertjernkapellet Rehabilitering. Stua drives på frivillig basis, og er et populært serveringssted i helgene, både sommer og vinter, og har overnattingsmuligheter for 16 personer. I august 1997 ble den nye stua innviet. Denne vakre junisøndagen var stua et fint utgangspunkt for tur til de tre høyeste toppene i Østmarka: Barlindåsen (398 moh.), Bjønnåsen (396 moh.) og Ramstadslottet (394 moh.).

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

09 Jun 2013

Folksomt på Øgården

Av Torgeir Stenstad

Østmarka hadde kledd seg i sin beste vårdrakt da 400 o-løpere var samlet ved Øgården i dag. Oppsal Orientering arrangerte det tradisjonelle "Knut Valstads Minneløp". Knut Valstad var en av pionerene i Norge for å fremstille moderne orienteringskart.

08 Jun 2013

Skole og grendehus

Av Eivind Molde

Garder skole (til venstre) og Gardarheim - grendehus og barnehage - ligger like ved Garder kirke. Bygningene, sammen med andre flotte, gamle trehus, er fint plassert i det åpne kulturlandskapet her. Grendehuset ble bygget på dugnad i 1954.

08 Jun 2013

Mot Garder

Av Eivind Molde

På stille og rolige veier kommer man fram til Garder fra sørvest. Midt i bildet kan vi skimte Garder kirke, og litt til venstre ser vi skolen.