Demningen i Hauken og starten på Haukerenna

Teksten til bilde nr. 19652 gir bakgrunnen for at vi havnet her under Roverprøven i 1960. Selv om våre DBS-sykler med Sturmey Archer tretrinns planetgear, ballongdekk og godt avfjæret sadel var forholdsvis godt egnet til kjøring på dårlig grusvei, var den 12 år gamle anleggsveien Haukenveien mer som terrengsykling å regne. Men etter kartet gikk jo tømmerrenna også til Svarten, og den måtte da være en bedre mulighet?

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

11 Jun 2013

Byvannsdemningen, tørt overløp, minstevannføring gjennom bunnluke

Av Odd Tore Saugerud

Som bilde nr. 19650 viser, er overløpet i Byvannsdemningen nå tørt, men det renner likevel bra i bekken/elva nedenfor. Vannet kommer ut i åpningen i muren ved skuret ved elveleiet. Interessant nok kom det flyvende en middels stor rovfugl fra demningen to ganger mens jeg var der. Kan demningen gjemme et rede?

11 Jun 2013

Byvannsdemningen

Av Odd Tore Saugerud

Som Aurevannsdemningen er Byvannsdemningen en demning av armert betong, og sannsynligvis bygget samtidig med denne i forbindelse med drikkevannsforsyningen i Bærum i 1960. Det har til nå ikke vært mulig å finne konkrete data og dimensjoner på Internett om dette, men informasjoner om denne demningen og de andre i Trehørningsvassdraget vil bli oppdatert om jeg finner slike.

11 Jun 2013

Øya i Byvann

Av Odd Tore Saugerud

Rett nord for utløpet av Slåttmyrbekken ligger den eneste øya i Byvann. Området med siv ser vassbart ut, men her er drikkevann og bading forbudt. Den lille knausen i forgrunnen ville vært en fin raste- og stupeplass om det ikke var for forbudene.