Slåttmyra øst for Byvann

Øst for nordenden av Byvann ligger Slåttmyra, en såkalt artsfattig gressmyr med stort sett tistret myrgress. Likevel ble gresset slått, hesjet på myra og brukt til dyrefor av folket på Kampeseter. Det var bønder fra Ringerike som setret her til omkring 1950. Langs bekken som meandrer seg gjennom myra er det frodig tuegress. Kjentmannspost 1996-98.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

16 Jun 2013

Sommer på Økrisetra

Av Nina Didriksen

På Økrisetra var det setring frem til 1960-tallet. På vei til Råbjørn i går møtte vi en saueflokk her, men i dag var de borte, kanskje litt snurt fordi de ikke fikk noe fra matpakkene våre? En idyll å raste på er det uansett, selv om terrenget i området er temmelig vått.

15 Jun 2013

Kupert turvei

Av Erik Unneberg

Gang- og sykkelveien mellom Heggum og Spikkestadveien er bare 500 meter lang, men byr på bakker i begge ender. Det er ca. 25 meter ned til punktet midtveis, og en tilsvarende høydeforskjell opp til den andre enden. Strekningen inngår i sykkelrute nr. 709 (Røyken - Åsgard). På bildet ser vi Gleinåsen (206 moh.) oppe til venstre.

15 Jun 2013

På sykkel forbi Kornmagasinet

Av Erik Unneberg |

Sykkelruten mellom Åsgard og Røyken går gjennom Midtbygda. En av de karakteristiske bygningene som passeres, er Kornmagasinet. Det er Røyken historielag som holder til her.