En myrputt med bukkeblad på Slåttmyra

Bukkeblad finnes mange steder i Marka, men på den artsfattige Slåttmyra var det bare én liten bestand i en av de små myrputtene som ligger spredt i myra.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

15 Jun 2013

En orkidé på Slåttmyra

Av Odd Tore Saugerud |

Vel er Slåttmyra en såkalt artsfattig gressmyr, men likevel er det her og der innslag av blomster. Denne orkidéen var klar til blomstring, men ikke klar til artsbestemming. Det var den eneste orkidéen jeg så på hele myra, kanskje litt for tidlig enda?

15 Jun 2013

Slåttmyra øst for Byvann

Av Odd Tore Saugerud |

Øst for nordenden av Byvann ligger Slåttmyra, en såkalt artsfattig gressmyr med stort sett tistret myrgress. Likevel ble gresset slått, hesjet på myra og brukt til dyrefor av folket på Kampeseter. Det var bønder fra Ringerike som setret her til omkring 1950. Langs bekken som meandrer seg gjennom myra er det frodig tuegress. Kjentmannspost 1996-98.

16 Jun 2013

Sommer på Økrisetra

Av Nina Didriksen

På Økrisetra var det setring frem til 1960-tallet. På vei til Råbjørn i går møtte vi en saueflokk her, men i dag var de borte, kanskje litt snurt fordi de ikke fikk noe fra matpakkene våre? En idyll å raste på er det uansett, selv om terrenget i området er temmelig vått.