Midtsommer på Mellomsaga

En fredelig og fin vandring fra Bysetermosen til Børtervann går siste del langs Rausjøelva forbi plassen Mellomsaga. Her bor fastboende og mange bikkjer. Et vell av markblomster og ram lukt av frodighet slår mot oss. Ved bjerketrærne lengst til høyre i bildet ser vi grunnmuren etter den gamle kjørestua, hvor det ble holdt skole fra ca. 1860 til 1913. I 1913 ble nye Rausjø skole bygd på motsatt side av elva.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

15 Jun 2013

Kanoer på rekke og rad

Av Bjørg Løvlien |

Kolbotn Håndball Herrer 97 på kanotur gjennom Nordmarka. Mye skal ordnes før 19 personer med utstyr er klare for avreise.

15 Jun 2013

Den første fossen i Slåttmyrbekken

Av Odd Tore Saugerud

Etter å ha blitt videre i sydenden av Slåttmyra, starter bekken nedstigningen mot Byvann om lag 60 meter lavere ved å kaste seg utover dette flaberget. Med dagens sommervannføring er den ikke særlig imponerende, men bredden på bekkeløpet mellom gresskantene viser at her kan vannføringen være mye større. Både på myra og i kanten av bekkeløpet viste bøyde strå at bekken hadde gått et stykke opp på breddene tidligere i år. Det er lite sannsynlig at fisk skulle kunne ta seg opp bekken til myra av egen kraft, så en eller annen gang har det vel blitt satt ut fisk i myra.

15 Jun 2013

Slåttmyrbekken

Av Odd Tore Saugerud

Slåttmyrbekken meandrer seg gjennom hele Slåttmyra, og tar underveis opp i seg bekkene fra de tre Tvilling- eller Trillingvanna. Mesteparten av veien er den smal og noen ganger næremest usynlig, men i sydenden av myra vider den seg ut. Det var uventet mye vakende fisk i den, riktig nok bare fiskepinner på 15 cm og mindre.