Nersaga i Rausjøgrenda

En stille og forlatt stemning hersker på Nersaga etter at pensjonert skogsarbeider Bjørnar Hansen flyttet herfra ved juletider. Over tunet på Nersaga gikk både vinterveien, kalt "plankeveien", og den gamle Rausjøveien, som ble bygd fra Fjell til Børtervann i 1850-årene.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

15 Jun 2013

Midtsommer på Mellomsaga

Av Lise Henriksen

En fredelig og fin vandring fra Bysetermosen til Børtervann går siste del langs Rausjøelva forbi plassen Mellomsaga. Her bor fastboende og mange bikkjer. Et vell av markblomster og ram lukt av frodighet slår mot oss. Ved bjerketrærne lengst til høyre i bildet ser vi grunnmuren etter den gamle kjørestua, hvor det ble holdt skole fra ca. 1860 til 1913. I 1913 ble nye Rausjø skole bygd på motsatt side av elva.

15 Jun 2013

Kanoer på rekke og rad

Av Bjørg Løvlien |

Kolbotn Håndball Herrer 97 på kanotur gjennom Nordmarka. Mye skal ordnes før 19 personer med utstyr er klare for avreise.

15 Jun 2013

Den første fossen i Slåttmyrbekken

Av Odd Tore Saugerud

Etter å ha blitt videre i sydenden av Slåttmyra, starter bekken nedstigningen mot Byvann om lag 60 meter lavere ved å kaste seg utover dette flaberget. Med dagens sommervannføring er den ikke særlig imponerende, men bredden på bekkeløpet mellom gresskantene viser at her kan vannføringen være mye større. Både på myra og i kanten av bekkeløpet viste bøyde strå at bekken hadde gått et stykke opp på breddene tidligere i år. Det er lite sannsynlig at fisk skulle kunne ta seg opp bekken til myra av egen kraft, så en eller annen gang har det vel blitt satt ut fisk i myra.