Idyll ved Råbjørn

Den ubetjente DNT-hytta Råbjørnhytta ligger vakkert til ved vannet Råbjørn nord i Romeriksåsene. Vi befinner oss i Nannestad kommune, nesten 500 moh. Vollen nedenfor hytta er fin å sitte på en sommerkveld, og om vinteren går det skiløype over isen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

16 Jun 2013

Gammelt håndverk

Av Nina Didriksen

Det er mange vakre detaljer å se for den som ser seg rundt. Her er døren til et av uthusene på Økrisetra nord i Romeriksåsene.

15 Jun 2013

Nersaga i Rausjøgrenda

Av Lise Henriksen

En stille og forlatt stemning hersker på Nersaga etter at pensjonert skogsarbeider Bjørnar Hansen flyttet herfra ved juletider. Over tunet på Nersaga gikk både vinterveien, kalt "plankeveien", og den gamle Rausjøveien, som ble bygd fra Fjell til Børtervann i 1850-årene.

15 Jun 2013

Midtsommer på Mellomsaga

Av Lise Henriksen

En fredelig og fin vandring fra Bysetermosen til Børtervann går siste del langs Rausjøelva forbi plassen Mellomsaga. Her bor fastboende og mange bikkjer. Et vell av markblomster og ram lukt av frodighet slår mot oss. Ved bjerketrærne lengst til høyre i bildet ser vi grunnmuren etter den gamle kjørestua, hvor det ble holdt skole fra ca. 1860 til 1913. I 1913 ble nye Rausjø skole bygd på motsatt side av elva.