Veianlegg langs Storflåtan 1960: veivals uten servo

I 1959-60 ble det anlagt vei fra Sæterroa via Storflåtan gård og videre til Skotta. Da vi syklet der i juni 1960, var den fortsatt ikke ferdig fra Storflåtan og til Skotta, og til tross for gode hensikter og veivals, var det fortsatt mye om å gjøre før den var egnet til sykling. Her prøver Terje Leinaas førersetet på veivalsen. Ingen form for servostyring her!

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - historiske bilder

04 Jun 1960

Kjerraten i Åsa 1960: fundamentet til Tolverhjulet

Av Odd Tore Saugerud |

Vannhjulet til Tolver’n sto og står i Vassendvika i Storflåtan. Selv om det ble bygget et omfattende system av demninger og renner for å skaffe driftsvann til dette, ble det aldri nok vann til ønsket drift. Det ble derfor bygget en hestebane for transport av tømmeret i stedet. Tolverhjulet står rett ved vei og skiløype, og der nok den delen av kjerraten som er best kjent av markatravere. Slik så det ut i motlys i 1960.

04 Jun 1960

Kjerraten i Åsa 1960: fundamenter til Tolver’n

Av Odd Tore Saugerud |

Tolver'n skulle føre tømmeret fra Damtjern og til Storflåtan. Det ble derfor gravd en kanal i Damtjern, og fra den bygget en kjerratbane til hjulhuset i Vassendvika i Storflåtan. Slik så det ut her ved lav vannstand en junikveld i 1960.

17 Mai 1942

Trangt på Bjønnåsen 17. mai 1942

Av Håvard Tømte

Her var det trangt på toppen!