Utsikt over Hadeland

Det er en del stigning opp fra Roa til platået ved Svea/Mylla i Nordmarka, men på veien opp er det på klare dager anledning til å nyte utsikten nordover Hadeland.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

04 Aug 2013

God plass på plassen

Av Erik Unneberg

Noen biler hadde funnet veien til en nye, store parkeringsplassen ved Myllsdammen, men det var ingen trengsel her i dag.

04 Aug 2013

Ved Elgsjøen

Av Erik Unneberg

Elgsjøen (341 moh.) ligger mellom Roa og Skjerva, og er en idyll sør på Hadeland. Det er flere steder her det er fint å bade, men fotografen benyttet seg ikke av den muligheten i dag. På nordsiden av vannet, der dette bildet er tatt fra, går det vei til Roa. Den er det fint å sykle på.

04 Aug 2013

Gammel minnesten

Av Erik Unneberg |

På en rasteplass på sykkelruten mellom Bjørgeseter og Grua står denne minnebautaen fra 1716. Inskripsjonen kan kanskje tydes på bildet, men for sikkerhets skyld, dette er teksten: "Gregers Granavolden og 60 bønder af Hadeland kjæmpede her i 9 timer mod oberst Grev Axel Løwen og 600 svenske ryttere 27. marts 1716". Ved siden av står det et minnesmerke fra aprildagene i 1940. Det kan du lese mer om hvis du titter på bilde nr. 19851.