Sporene etter Havnlikoia

Havnlikoia lå nord for Havnlimyr (Hamlimyr på noen kart), som ligger øst for Mellomåsen ved Skjellbreia. Ifølge Even Saugstad i Østmarka fra A til Å" var denne et mye brukt overnattingssted for turfolket på 1950- og 60-tallet. Den ble revet på 1970-tallet. I dag er det restene av innredningen som er best synlig. Stien som Atie står på, går ved siden av grunnmuren, men grunnmuren føles med føttene bedre enn den kan sees.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

15 Aug 2013

Steinsjøen og Steinsjøputten

Av Odd Tore Saugerud

I sydenden av Steinsjøen ligger en liten, men ganske idyllisk myrputt. Skiløypa over Steinsjøen til Vangen tangerer østkanten av denne.

15 Aug 2013

Hvalrygger i Steinsjøen

Av Odd Tore Saugerud

Steinsjøen må ha fått navnet sitt på grunn av stein, og i solskinnet kunne vi se både stein og undervannsskjær. Hadde disse skjærene vært på land, ville noen kalt dem hvalrygger på grunn av formen. Under vann passer navnet enda bedre.

15 Aug 2013

Sommeridyll ved Steinsjøen

Av Odd Tore Saugerud

Etter nokså varierende vær den siste tiden slo det til med solskinn og varme i dag. Atie har her funnet seg en fin plass på en odde i vannet, og fristes sterkt til å ta seg et bad. Men så ble solen dekket av en stor sky, og det begynte å blåse ganske kraftig, så lufttørking etterpå ble vurdert som en for kald opplevelse. Men dette er et vakkert vann med flere fine raste- og badeplasser.