Øya i Øyvann

Geocaching kan lede til så mangt, for eksempel en svømmetur. Her er vi på vei mot øya i Øyvann for å avdekke en liten hemmelighet. Vanntemperaturen var nydelig, og luften sommerlig så lenge vi var i solen. I skyggen fikk vi derimot en antydning om at det går mot høst.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

17 Aug 2013

Frodig sensommer på Sørskogen

Av Kjersti von Krogh

Etter noen uker med kraftige regnbyger, var det fint med en lørdag midt i august med sol og sommertemperatur igjen. Sørskogen ligger like sør for Brennberget og var i sin tid finneplass og tidligere husmannsplass under gården Skøyen i Nittedal.

15 Aug 2013

Rester av innredningen til Havnlikoia

Av Odd Tore Saugerud

Sett i forhold til at koia ble revet så sent som på 1970-tallet, er det svært få spor etter den. Her er restene av innredningen samlet, en vedkomfyrtopp, kaffelars av aluminium, en sinkbøtte, en emaljert balje og en flat aluminium hermetikkboks. I tillegg fantes det en mosegrodd takstein.

15 Aug 2013

Sporene etter Havnlikoia

Av Odd Tore Saugerud

Havnlikoia lå nord for Havnlimyr (Hamlimyr på noen kart), som ligger øst for Mellomåsen ved Skjellbreia. Ifølge Even Saugstad i Østmarka fra A til Å" var denne et mye brukt overnattingssted for turfolket på 1950- og 60-tallet. Den ble revet på 1970-tallet. I dag er det restene av innredningen som er best synlig. Stien som Atie står på, går ved siden av grunnmuren, men grunnmuren føles med føttene bedre enn den kan sees.