Containere på slipplassen «Odd»

Myra mellom Finnerudseter og Prekestolen ble brukt som slipplass under siste del av krigen. Den 22. februar 1945 mottok den tre slipp fra England. Her er to av containerne, den tredje står like ved innløpet av bekken fra øst. Kjentmannspost 1992-94.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

23 Aug 2013

Vingede skarer over enga ved Finnstad

Av Odd Tore Saugerud |

Plassen Finnstad var meget idyllisk denne dagen, med drøvtyggende kuer i fortsatt knallgrønn eng. Men av Finnstad er det ingen mangel på bilder i Markadatabasen. Noe mer uvanlig var gjerne trafikken i det lavere luftrom, hvor skarer av libeller drev jakt. Her er det blant annet en som satte full fart mot kameraet. Finnstad var kjentmannspost 1990-92.

23 Aug 2013

Skaret mot Finnstad

Av Odd Tore Saugerud

Syd på Pershusfjellet er det et dypt skar. Her var det greit å legge adkomstveien til Finnstad. Denne vakre augustdagen sto sola fortsatt ned i skaret da vi passerte det, og Atie kunne nyte sola idet hun passerte det høyeste punktet.

23 Aug 2013

Kattehaler ved Dælivann

Av Erik Unneberg |

I åkerkanten ved Dælivann lyste de purpurrøde kattehalene opp denne sensommerdagen. Planten har vært benyttet som legemiddel. Mer om dette kan du lese på siden http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/lyth_sal.htm.