Her skulle Prekestolen være etter beskrivelsen, men hvor?

Prekestolen var kjentmannspost i perioden 1990-92. Kjentmannsheftet sier «lettest er posten å finne ved å følge den blåmerkede stien fra Finnerudsetra mot Finnstad til kryssing av bekk, fortsett 50-100 meter langs stien, og så ta rett til høyre». «Posten ligger bare 50 meter fra blåmerket sti». Det gjorde vi, og la for sikkerhets skyld til 50 meter ekstra i hver ende av området, sjekket med GPS, men ingen av flyttblokkene passet til beskrivelsen i heftet. Vel hjemme igjen fant vi i Markadatabasen Alma Lillevolds bilde av flyttblokken, bilde nr. 7421, med en bemerkning om at den var overraskende vanskelig å finne frem til. Nå synes vi det er litt juks å bruke annet enn kjentmannsheftet ved første forsøk når vi skal finne gamle poster, men her trenger vi enda en runde. Mer informasjon om hvor blokken ligger er velkommen, f.eks. hvor mange meter høyere enn stien/lavere enn toppen av åsryggen, osv.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

23 Aug 2013

Containere på slipplassen «Odd»

Av Odd Tore Saugerud |

Myra mellom Finnerudseter og Prekestolen ble brukt som slipplass under siste del av krigen. Den 22. februar 1945 mottok den tre slipp fra England. Her er to av containerne, den tredje står like ved innløpet av bekken fra øst. Kjentmannspost 1992-94.

23 Aug 2013

Vingede skarer over enga ved Finnstad

Av Odd Tore Saugerud |

Plassen Finnstad var meget idyllisk denne dagen, med drøvtyggende kuer i fortsatt knallgrønn eng. Men av Finnstad er det ingen mangel på bilder i Markadatabasen. Noe mer uvanlig var gjerne trafikken i det lavere luftrom, hvor skarer av libeller drev jakt. Her er det blant annet en som satte full fart mot kameraet. Finnstad var kjentmannspost 1990-92.

23 Aug 2013

Skaret mot Finnstad

Av Odd Tore Saugerud

Syd på Pershusfjellet er det et dypt skar. Her var det greit å legge adkomstveien til Finnstad. Denne vakre augustdagen sto sola fortsatt ned i skaret da vi passerte det, og Atie kunne nyte sola idet hun passerte det høyeste punktet.