Finnerudseter: restene av løa august 2013

Det står ikke bra til med den gamle løa på Finnerudseter nå. Store vindfall har knekt tak og vegger. Ganske trist, men likevel forfall med sjarme.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

23 Aug 2013

Finnerudseter: en driftsbygning i god hevd

Av Odd Tore Saugerud

På Finnerudseter står fortsatt flere av bygningene bra. Denne driftsbygningen var fin skygge for sauene i solsteken, selv om lyden og lukten av matpakkene våre var nok til at de ble lokket ut i solen med bedende saueøyne.

23 Aug 2013

Her skulle Prekestolen være etter beskrivelsen, men hvor?

Av Odd Tore Saugerud

Prekestolen var kjentmannspost i perioden 1990-92. Kjentmannsheftet sier «lettest er posten å finne ved å følge den blåmerkede stien fra Finnerudsetra mot Finnstad til kryssing av bekk, fortsett 50-100 meter langs stien, og så ta rett til høyre». «Posten ligger bare 50 meter fra blåmerket sti». Det gjorde vi, og la for sikkerhets skyld til 50 meter ekstra i hver ende av området, sjekket med GPS, men ingen av flyttblokkene passet til beskrivelsen i heftet. Vel hjemme igjen fant vi i Markadatabasen Alma Lillevolds bilde av flyttblokken, bilde nr. 7421, med en bemerkning om at den var overraskende vanskelig å finne frem til. Nå synes vi det er litt juks å bruke annet enn kjentmannsheftet ved første forsøk når vi skal finne gamle poster, men her trenger vi enda en runde. Mer informasjon om hvor blokken ligger er velkommen, f.eks. hvor mange meter høyere enn stien/lavere enn toppen av åsryggen, osv.

23 Aug 2013

Containere på slipplassen «Odd»

Av Odd Tore Saugerud |

Myra mellom Finnerudseter og Prekestolen ble brukt som slipplass under siste del av krigen. Den 22. februar 1945 mottok den tre slipp fra England. Her er to av containerne, den tredje står like ved innløpet av bekken fra øst. Kjentmannspost 1992-94.