Samarbeid over Østernvann

Mens gutten padlet, så det ut som om hunden holdt utgikk fremover. Var det et samarbeid vi her var vitne til? Østernvann var et populært sted å være i dag. Gode 18 grader i vannet fristet mange til å ta et sensommerbad, mens andre nøt den flotte dagen på en av de mange fine rasteplassene langs vannet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

23 Aug 2013

Finnerudseter: restene av løa august 2013

Av Odd Tore Saugerud

Det står ikke bra til med den gamle løa på Finnerudseter nå. Store vindfall har knekt tak og vegger. Ganske trist, men likevel forfall med sjarme.

23 Aug 2013

Finnerudseter: en driftsbygning i god hevd

Av Odd Tore Saugerud

På Finnerudseter står fortsatt flere av bygningene bra. Denne driftsbygningen var fin skygge for sauene i solsteken, selv om lyden og lukten av matpakkene våre var nok til at de ble lokket ut i solen med bedende saueøyne.

23 Aug 2013

Her skulle Prekestolen være etter beskrivelsen, men hvor?

Av Odd Tore Saugerud

Prekestolen var kjentmannspost i perioden 1990-92. Kjentmannsheftet sier «lettest er posten å finne ved å følge den blåmerkede stien fra Finnerudsetra mot Finnstad til kryssing av bekk, fortsett 50-100 meter langs stien, og så ta rett til høyre». «Posten ligger bare 50 meter fra blåmerket sti». Det gjorde vi, og la for sikkerhets skyld til 50 meter ekstra i hver ende av området, sjekket med GPS, men ingen av flyttblokkene passet til beskrivelsen i heftet. Vel hjemme igjen fant vi i Markadatabasen Alma Lillevolds bilde av flyttblokken, bilde nr. 7421, med en bemerkning om at den var overraskende vanskelig å finne frem til. Nå synes vi det er litt juks å bruke annet enn kjentmannsheftet ved første forsøk når vi skal finne gamle poster, men her trenger vi enda en runde. Mer informasjon om hvor blokken ligger er velkommen, f.eks. hvor mange meter høyere enn stien/lavere enn toppen av åsryggen, osv.