Spålsdemningen fra 1883

Spålselva flyter stort sett stille og rolig fra Spålen til Katnosa, og var en aktuell fløtningselv. Til det trengtes vann, og Spålsdemningen, som var ferdig i 1883, sørget for det. Med denne demningen ble Spålen regulert snaue tre meter. Demningen holdes fortsatt i god stand, men, som bildet viser, har vannstanden vært om lag 0,5 meter høyere før.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

24 Aug 2013

Kårstad

Av Eivind Molde

Kårstad er et fint utgangspunkt for turer både sommer og vinter. Herfra går det blå-merkede stier i området Ellingsjøen og Langvassdalen, bl.a. med mulighet for en fin rundtur rundt Ellingsjøen. Skiløypa mot Ellingsjøen starter ved stolpene til høyre på bildet. Der er det også slått opp et turkart over utmarka i Fenstad.

24 Aug 2013

Sommerdag ved Ellingsjøen

Av Eivind Molde

Fred og ro råder, det er varmt og godt. Det er en virkelig fin sommerdag ved Ellingsjøen. Noen har slått seg til ved gapahuken på den andre siden av vannet. Det blir nok ganske sikkert et bad.

24 Aug 2013

På grusvei langs Kampåa

Av Eivind Molde

Kampåa renner stille gjennom kulturlandskapet ved Ringsby. Det er fint å sykle på grusveien som følger elva her. Skurtreskeren er i full gang. Det er tid for innhøstning nå.