Siste augustkveld ved Burudvann

Det har vært en fin sommer i Marka, og også på augusts siste kveld skinte solen i Bærumsmarka. Bildet er tatt ved Haugen gård i nordenden av Burudvann.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

31 Aug 2013

Blinkende, blått Burudvann

Av Erik Unneberg

Det er bratt på østsiden av Burudvann, men det er likevel ikke lett å få sett mer enn litt av vannet på grunn av trærne. Likevel ser man det blinke mellom grenene, i alle fall på en så fin dag som i dag.

28 Aug 2013

Skogbestyrer Hoffarts kanal

Av Odd Tore Saugerud

Denne kanalen ble bygget på initiativ fra skogbestyrer Hoffart hos Løvenskiold-Vækerø under en streik i 1956. Den forbandt Storflåtan direkte med Vesleflåtan slik at tømmeret kunne fløtes uten å ta mellomfløten om Loka. Skåveggene er bygget av impregnerte materialer fra Skottarenna, som falt sammen under snøvinteren 1950-51.

28 Aug 2013

Flåtademningen (Flåtadammen)

Av Odd Tore Saugerud

Flåtademningen, eller Flåtadammen som den vanligvis kalles, er fløtningsdemningen i Storflåtan. Den ble bygget i 1915-20 samtidig med atthaldsdemningen på bilde nr. 20026. Fløtningsløpet var mellom betongveggene. Disse, sammen med betongdekket på toppen, er senere modifiseringer av demningen. Her hadde jeg selskap av en fossekall på turen mot Heggelivannene, men nå da jeg hadde planlagt å fotografere den, hadde den forsvunnet.