Her må det vann til

Det er sommertørt på åkrene, så her må det vannes! Vi er på Sundbyvegen mellom Sundby og Eidsvoll verk.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

12 Sep 2013

Grasdalskollen: humlesurr midt i september

Av Odd Tore Saugerud

På vei ned sydøstsiden av Grasdalskollen lysnet det plutselig umotivert i skogen. Et nokså ferskt snauhugstfelt, på utsiden av naturreservatet, men med vestsiden lang grensen. Midt i hugstfeltet sto denne enslige tistelen, fortsatt i blomst og omsvermet av mange humler av forskjellige arter. I bakgrunnen anes Store Fidlingen og Katnosa.

12 Sep 2013

Grasdalskollen: kjentmannspost 1994-96

Av Odd Tore Saugerud |

Grasdalskollen var kjentmannspost 1994-96, og postmarkeringen har overlevd helt til nå. Godt gjemt som den er inne i baret på ei gran, vil den nok kunne klare noen år til. Men maur og annet småkryp som har undersøkt posten nøyere, har det ikke gått bra med, noe som insektssamlingen under plastikkplaten tydelig viser.

12 Sep 2013

Grasdalskollen: enda et trigonometrisk tårn som har falt sammen

Av Odd Tore Saugerud

Grasdalskollen ligger 1,1 kilometer i luftlinje syd for Roenseter i Spålen-Katnosa naturreservat. Ingen stier er merket dit, men fra der blåstien til Elgstøa krysser bekken fra Roenseterhøgda, går det en gammel tømmervei til skaret mellom Grasdalskollen og Vangshaugen, og derfra kan man krysse mellom stup og skrenter opp til toppen på 642 moh. Det er utsiktspunkter underveis og fra småkollene på topplatået, men utsiktene er for øyet heller enn for kameraet.