Handkleputten

Like inntil vegen, vel en kilometer sør for høyeste punkt på vegen fra Skrukkelia til Øyangen, ligger Handkleputten. Dette er ett av stedene her oppe på Lomtjennshøgda der Milorg mottok slipp under krigen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

17 Sep 2013

Minnestein Lomtjennshøgda

Av Thore Knudsen

En snau kilometer sør for høyeste punkt på vegen fra Skrukkelia til Øyangen er en stein i vegkanten (østre side) brukt for å minnes at Milorg under krigen mottok slipp her på Lomtjennshøgda, både ved Handkleputten og på Sjuputtmyra.

17 Sep 2013

Steffenstjernet i høljregn

Av Odd Tore Saugerud

Fra en høyde på sydøstbredden er det fin utsikt over Steffenstjernet. Her er det høljregn med bobler etter regndråpene. Kontrasten til bilde nr. 12627, som Erik Unneberg må ha tatt fra omtrent samme sted, er stor. Men Steffenstjernet har sin sjarm også i høljeregn.

17 Sep 2013

Steffenstjernet: ikke passérbar myr i vestenden

Av Odd Tore Saugerud

Fra den søndre Puttmyra går det en ganske trang dal til Steffenstjernet. Den er tettvokst med ungt grankratt, og vanskelig å ta seg frem i. I tillegg er den flate, myrlendte dalbunnen grøftet med en bekk som slynger seg gjennom myr og kratt, og som må passeres flere ganger. Det hele ender i denne ikke passérbare myra. Dette er ikke et anbefalelsesverdig veivalg til vannet.