Brurbakken

Brurbakken ligger et par hundre meter opp i bakken fra Brågåtjenna langs den gamle vegen mellom Hurdal og Feiring. Navnet er knyttet til et gammelt sagn: Et brudefølge red over åsen fra Feiring til Hurdal, hvor bryllupet mellom ei jente fra Feiring og en gutt fra Hurdal skulle stå. Plutselig var bruden borte. Det ble leita både lenge og vel, men de ga opp da de skjønte at jenta «var tatt i berget». Nå skal det vel mye til at det var huldra som kidnappa bruden. Mer sannsynlig er det at bruden ikke ville ha hurdølingen, og fikk sin utkårede til å utføre et bruderov. Det fins også andre sagn om Brurbakken, bl.a. at det var ei ulykke som hendte. Det er satt opp benker og bord på stedet, så her kan en sitte og nyte utsikten ned på det nordre Brågåtjennet, Agavannet, Røtjennet og i bakgrunnen Fjellsjøkampen, Bjønnåsen og Torseterkampen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

29 Sep 2013

Søndre Brågåtjenn

Av Thore Knudsen

Når en går stien fra Brurbakken til Trøllkjerka, får en det søndre Brågåtjennet rett under seg.

29 Sep 2013

Utsikt fra Melbyhøgda - høst

Av Thore Knudsen

Hvis en følger den gamle vegen mellom Hurdal og Feiring fra Brågåtjenna og 800 meter oppover, kommer en til Melbyhøgda, høyeste punktet på denne vegen. Her har en flott utsikt mot Mjøsa. På andre sida av Mjøsa ser en tydelige spor av den jernbane- og vegutbygginga som nå pågår.

29 Sep 2013

Høst ved Vanemtjernet

Av Eivind Molde

Fint å ta den lille avstikkeren bort til det blikkstille Vanemtjernet, som speiler de høstlige omgivelsene så fint. Tjernet ligger noen hundre meter øst for Skihytta i Moss.