Vegkryss ved Brågåtjenna

Her ved Brågåtjenna fortsetter rute 738 til venstre, mens den gamle vegen mellom Hurdal og Feiring går rett fram. Vil en besøke Brurbakken, Trøllkjerka eller Melbyhøgda, kan en sette igjen sykkelen her og fortsette oppover bakken til fots. En dugnadsgjeng fra Feiring har merket og gått opp stier, slik at det er lett å finne fram.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

29 Sep 2013

Den gamle Feiringsvegen ved Holtjennet

Av Thore Knudsen

Her i nordenden av Holtjennet tar sykkelrute 738 og den gamle vegforbindelsen mellom Hurdal og Feiring av fra Tisjøvegen. Melbyhøgda som det står på vegviseren, er høyeste punktet på denne vegen.

29 Sep 2013

Brurbakken

Av Thore Knudsen

Brurbakken ligger et par hundre meter opp i bakken fra Brågåtjenna langs den gamle vegen mellom Hurdal og Feiring. Navnet er knyttet til et gammelt sagn: Et brudefølge red over åsen fra Feiring til Hurdal, hvor bryllupet mellom ei jente fra Feiring og en gutt fra Hurdal skulle stå. Plutselig var bruden borte. Det ble leita både lenge og vel, men de ga opp da de skjønte at jenta «var tatt i berget». Nå skal det vel mye til at det var huldra som kidnappa bruden. Mer sannsynlig er det at bruden ikke ville ha hurdølingen, og fikk sin utkårede til å utføre et bruderov. Det fins også andre sagn om Brurbakken, bl.a. at det var ei ulykke som hendte. Det er satt opp benker og bord på stedet, så her kan en sitte og nyte utsikten ned på det nordre Brågåtjennet, Agavannet, Røtjennet og i bakgrunnen Fjellsjøkampen, Bjønnåsen og Torseterkampen.

29 Sep 2013

Søndre Brågåtjenn

Av Thore Knudsen

Når en går stien fra Brurbakken til Trøllkjerka, får en det søndre Brågåtjennet rett under seg.