Nordre Svarttjern og den tradisjonelle Vikseterløypa

I min barndom og tidlige ungdom gikk Vikseterløypa over Svarttjerna nord for Rughaug. Her ser du over det nordre mot kneika ned mot dagens løypekryss nord for Femputtene. Dette var en krevende utforkjøring, bratt og svingete, trang mellom trestammene og oftest med lite snø, både på grunn av at skogen skjermet mot snøen og at det ble ploget heftig nedover. Nå er det laget ny løype nord for den gamle, og sist jeg var der var det ikke skispor i den gamle traseen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

11 Okt 2013

Hakadal etter solnedgang

Av Erik Unneberg

En halv time etter solnedgang var lysene kommet på i Hakadal, og oppe fra Rundkollen (592 moh.) merket jeg at dagen var i ferd med å gå over til natt, både lys- og temperaturmessig. Men det var først da jeg pakket sammen fotoutstyret at jeg skjønte at den videre ferden gjennom skogen ville bli noe stervsom uten en fungerende lykt. Bildet er tatt med en eksponeringstid på 20 sekunder. Vi ser Varingskollen til høyre i bildet, mens bilene på Rv 4 lager kontinuerlige lyslinjer.

12 Okt 2013

I solen på toppen

Av Erik Unneberg

På en knallfin oktoberdag satte Ellen Moe (til venstre) og Julie Bøbel fra seg syklene på Kikutstua og tok seg opp på Kikuttoppen til fots. På toppen i over 600 meters høyde fikk de en fin pause i solen.

12 Okt 2013

Rughaug i sol

Av Torgeir Stenstad

T-skjorte-vær da sola fikk tak i dag. Her er utsikt helt til Oppkuven og Tryvannstårnet. Tradisjonen tro ble det bål og grill, og jammen ble det besøk av fuglejegere også. Ellers i skogen ennå brukbart med traktkantarell.