Gammel koie ved Søndre Svarttjern

Nær toppen av kneika opp fra Søndre Svarttjern ligger denne gamle koia rett inntil skiløypa. Utforkjøring ned kneika var som regel spennende, fordi det ofte var eller hadde vært overvann på Svarttjern, og da kunne det enten lugge kraftig i overgangen eller plutselig være iset. Her var det gjerne mange fallgroper i snøen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

12 Okt 2013

Utløpet fra Søndre Svarttjern

Av Odd Tore Saugerud

Nordre og Søndre Svarttjern ligger nær hverandre, men ikke i samme vassdrag. Bekken fra det søndre tjernet møter bekken fra Tvetjerna før de sammen renner ned i Øyangen. Denne dagen var det antydning til tele i mosen rundt Svarttjerna.

12 Okt 2013

Nordre Svarttjern og den tradisjonelle Vikseterløypa

Av Odd Tore Saugerud

I min barndom og tidlige ungdom gikk Vikseterløypa over Svarttjerna nord for Rughaug. Her ser du over det nordre mot kneika ned mot dagens løypekryss nord for Femputtene. Dette var en krevende utforkjøring, bratt og svingete, trang mellom trestammene og oftest med lite snø, både på grunn av at skogen skjermet mot snøen og at det ble ploget heftig nedover. Nå er det laget ny løype nord for den gamle, og sist jeg var der var det ikke skispor i den gamle traseen.

11 Okt 2013

Hakadal etter solnedgang

Av Erik Unneberg

En halv time etter solnedgang var lysene kommet på i Hakadal, og oppe fra Rundkollen (592 moh.) merket jeg at dagen var i ferd med å gå over til natt, både lys- og temperaturmessig. Men det var først da jeg pakket sammen fotoutstyret at jeg skjønte at den videre ferden gjennom skogen ville bli noe stervsom uten en fungerende lykt. Bildet er tatt med en eksponeringstid på 20 sekunder. Vi ser Varingskollen til høyre i bildet, mens bilene på Rv 4 lager kontinuerlige lyslinjer.