Ruiner syd på Viksetervollen

Viksetra ble nedlagt i 1941, og noen av bygningene ble flyttet til Sæterroa ved Storflåtan. Orienteringskartet viser to ruiner på det som var setervollen. Vi fant både flere ruiner og rydningsrøyser. Dette er den sydligste tydelige ruinen, tre pilarer av stablet stein på rekke. Selve setervollen er helt gjenvokst av graner. Viksetra var kjentmannspost 1992-94.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

12 Okt 2013

Utsikt fra Rughaug mot Tvetjerna

Av Odd Tore Saugerud

Rughaug går for å være et av de fineste utsiktpunkten på Krokskogen, med utsikt i alle retninger. Kjente syn er Tryvannstårnet, Gausta (denne dagen med snø), Norefjell (med snøflekker), Ringkollen med hytta og solobservatoriet på Harestua, og mye mer. Denne dagen var det noe blådis, og da ble Tvetjerna og hyttene der et bedre motiv. Hytta til venstre er speiderhytta Solbu, hvor det var bål og full fart med meget unge speidere. Rughaug var kjentmannspost 1994-96.

12 Okt 2013

Interiør i koia ved Søndre Svarttjern

Av Odd Tore Saugerud

Koia ved Søndre Svarttjern ble ofte omtalt som stallen, men det måtte i så fall vært for ponnier, så lav er inngangsdøra. Nå hadde stokkene i en glugge i nordveggen løsnet, slik at det gikk an å få inn et kameraobjektiv. Det måtte bli skudd i blinde med særs lang lukkertid, siden det var så mørkt der inne at ikke var mulig å se eller (auto)fokusere. Bildet viser ei primitiv koie med to køyesenger og noen skap. Koia har ikke skorstein nå, men vedkomfyren ligger utenfor i deler.

12 Okt 2013

Gammel koie ved Søndre Svarttjern

Av Odd Tore Saugerud

Nær toppen av kneika opp fra Søndre Svarttjern ligger denne gamle koia rett inntil skiløypa. Utforkjøring ned kneika var som regel spennende, fordi det ofte var eller hadde vært overvann på Svarttjern, og da kunne det enten lugge kraftig i overgangen eller plutselig være iset. Her var det gjerne mange fallgroper i snøen.