Ruiner nord på Viksetervollen

Dette er den nordligste ruinen på setervollen. I tillegg til stein og mur var det deler av rustne jernplater, murstein og takstein. Mellom den sydligste og nordligste ruinen var det også andre spor av pilarer og grunnmurer, og et gammelt spadeblad lå henslengt mellom dem. Det er også en ruin rett vest for løypedelet, og ved den en henslengt kjele og en sinkbøtte.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

12 Okt 2013

Ruiner syd på Viksetervollen

Av Odd Tore Saugerud

Viksetra ble nedlagt i 1941, og noen av bygningene ble flyttet til Sæterroa ved Storflåtan. Orienteringskartet viser to ruiner på det som var setervollen. Vi fant både flere ruiner og rydningsrøyser. Dette er den sydligste tydelige ruinen, tre pilarer av stablet stein på rekke. Selve setervollen er helt gjenvokst av graner. Viksetra var kjentmannspost 1992-94.

12 Okt 2013

Utsikt fra Rughaug mot Tvetjerna

Av Odd Tore Saugerud

Rughaug går for å være et av de fineste utsiktpunkten på Krokskogen, med utsikt i alle retninger. Kjente syn er Tryvannstårnet, Gausta (denne dagen med snø), Norefjell (med snøflekker), Ringkollen med hytta og solobservatoriet på Harestua, og mye mer. Denne dagen var det noe blådis, og da ble Tvetjerna og hyttene der et bedre motiv. Hytta til venstre er speiderhytta Solbu, hvor det var bål og full fart med meget unge speidere. Rughaug var kjentmannspost 1994-96.

12 Okt 2013

Interiør i koia ved Søndre Svarttjern

Av Odd Tore Saugerud

Koia ved Søndre Svarttjern ble ofte omtalt som stallen, men det måtte i så fall vært for ponnier, så lav er inngangsdøra. Nå hadde stokkene i en glugge i nordveggen løsnet, slik at det gikk an å få inn et kameraobjektiv. Det måtte bli skudd i blinde med særs lang lukkertid, siden det var så mørkt der inne at ikke var mulig å se eller (auto)fokusere. Bildet viser ei primitiv koie med to køyesenger og noen skap. Koia har ikke skorstein nå, men vedkomfyren ligger utenfor i deler.